ASP – ÚJ KOR KEZDŐDÖTT AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL

A DMS One iratkezelője az ország eddigi legnagyobb informatikai projektjének központi szoftvere

  1. július 1. – DMS One Zrt.

A hazai informatika legnagyobb fejlesztési projektje zárult 2019. június 30-án: valamennyi magyarországi településen bevezették az ASP (alkalmazás- szolgáltató) rendszert. A csaknem 18 milliárd forintos uniós támogatással megvalósult projekt lehetővé tette, hogy az önkormányzatok egységes felületen, felhőalapú szolgáltatásként elérjék a feladataik ellátásához szükséges alkalmazásokat. A legtöbbet használt szoftver az ASP Iratkezelő Szakrendszer, amivel a 3000 önkormányzat több tízezer felhasználója dolgozik nap mint nap.

Az ASP alkalmazások között az iratkezelő szoftver kulcsfontosságú, mivel szinte mindenki használja, és a többi szakrendszerrel történő integrált alkalmazása sokat javíthat a hivatali hatékonyságon, illetve a többi alkalmazás számára megnyitja a központi elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat.

„Azt már láttuk az elején, hogy nagy falat lesz egy ekkora projektben helytállni. A legnagyobb fejtörést azonban nem a fejlesztés okozta. Sokkal több kérdést vetett fel az, hogy lesz valódi, készségszintű felhasználója a rendszerünknek egyszerre több tízezer hivatali alkalmazott?”

így emlékszik az ASP projekt kezdetére Varga László, az iratkezelőt fejlesztő DMS One Zrt. szakmai igazgatója. A fenti kérdésre válaszként a DMS One kiépítette online oktatási portálját, ahol kifejezetten az önkormányzati ASP rendszer felhasználóit képzik a mai napig. A tömeges képzésnél az e-learning tananyagok elsajátítása a személyes képzések előfeltétele volt. Tempósan zajlott ez utóbbi is. A megyeszékhelyeken szervezett géptermi oktatásokon például több ezer kulcsfelhasználó készült fel a gyakorlati szoftverhasználatra 4 hét alatt. Egyes napokon a 19 megyében szimultán folytak egész napos géptermi oktatások a sikeres bevezetés érdekében.

 

Image
Image
Hirdetés

A projekt sikerrel zárult, így a DMS One ezzel a munkával nagy szakmai elismertségre tett szert, és ma már termékeivel piacvezető Magyarországon az irat-, dokumentumkezelő szoftverek között.

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Regisztrált felhasználóink számára ingyenes szolgáltatás
Kérdésem van

Kapcsolódó cikkek

Tanúsitottiratkezelés
A deusz.hu Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület honlapja. Célja, hogy felületet adjon a szervezet működési területéhez tartozó ismeretek átadására, szakmai kapcsolatok létesítésére.
© 2022 Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület (DEÜSZ). All Rights Reserved. OneOnline