Szakértő válaszol

Kérdése van e-közigazgatás vagy iratkezeléssel kapcsolatban? Írjon nekünk, és választ kaphat kérdéseire.A beküldés regisztrációhoz kötött.
*
*
Küldés
* kötelező adat

Tisztelt Szakértő!

Olvastam Kovács Tamás "ÁNYK űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatás kivezetése" c. szakmai cikkét, melyben az ÁNYK jogszabályi kivezetéséről, valamint az E-Űrlap használatáról tájékoztatott. Érdeklődni szeretnék, hogy a polgármesteri hivatalokat mennyiben...

Tisztelt Szakértő!

Februárban vettem át a szervezetnél a iratkezelés vezetését titkárságvezetőként. A fő feladatom egy iratkezelési reform végrehajtása, mivel az Alapítvány fiatal, iratkezelésben a kialakult gyakorlat jelentős fejlesztésre szorul. Ráadásul egy rosszul bevezetett...

Az e-hitelesítési megoldások felhasználói számára nem tiszta az, hogy egy elektronikusan hitelesített dokumentum hogyan őrzi meg hosszú távon a hitelességét. Hol kell egyáltalán ellenőrizni azt? (Pl.: Egy 5 éve elektronikusan aláírt dokumentum esetében az aláírást hol lehet ellenőrizni?)

Image
Image
Hirdetés

Mi az az egzakt dolog, és hol lehet azt akár 30 év múlva is fellelni, ami megmutatja, hogy egy adott elektronikus aláírás egy bizonyos időpillanatban érvényes volt, és a jogosult valóban jogosult volt aláírni?

Hogyan kezelhető ésszerűen az archív időbélyegzés egy olyan szervezetnél, ahol százezres, sőt milliós darabszámban fordulnak elő a dokumentumok?

Hogyan lehet ésszerűen nyilvántartani, hogy melyik tanúsítvány mikor jár le?

Az Acrobat Reader valóban nem megfelelő ellenőrzési eszköz-e, mert eltérő beállítások miatt is mutathat mást?

Az időbélyegeknek 2, 5 és 10 éves tanúsítványai vannak, a legtöbb 2 éves. Előfordulhat-e, hogy egy aláírás mellé kapok egy időbélyeget, aminek a tanúsítványa másnap lejár, ráadásul az aláíró vezetőt 10 nap múlva felmentik, így két héttel az aláírás után előáll egy olyan dokumentum, amin sem az aláírás...

Szeretnénk iratokat digitalizálni. Ezzel kapcsolatban az egyik kérdésem az lenne, hogy a cég, aki hitelesít, ha megszűnik, akkor érvénytelen lesz az általuk végzett hitelesítés? A másik kérdésem a következő lenne: vannak olyan iratok, melyek kettétörtek a hajtásnál, illetve megfakulás miatt vélhetően nem minden...

Ha egy küldemény munkaidő vége után érkezik a hivatalba, akkor ez esetben is az aznapi dátum lesz az érkezés időpontja, vagy a következő nap? (Ha esetleg van jogszabály erre vonatkozóan, akkor az nagyon hasznos lenne a számomra.)

Tanúsitottiratkezelés
A deusz.hu Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület honlapja. Célja, hogy felületet adjon a szervezet működési területéhez tartozó ismeretek átadására, szakmai kapcsolatok létesítésére.
© 2024 Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület (DEÜSZ). All Rights Reserved. OneOnline